Kütahya’da Kültür ve Turizm Haftası kortej yürüyüşüyle başladı. İl protokolünün de katıldığı yürüyüş bando eşliğinde gerçekleştirildi.
Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Kültür ve Turizm Haftası kutlamaları dolayısıyla kortej yürüyüşü düzenlendi.
Cumhuriyet Caddesi’ndeki yürüyüşte il protokolü, öğrenci ve vatandaşlar, ellerinde döviz ve Türk bayraklarıyla yürüdü.
Kutlamalar çerçevesinde yürüyüşün ardından Çini Müzesi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Kütahya’nın kültür ve tarih açısından zengin bir geçmişi olduğunu söyledi.
Kütahya’da birçok medeniyetin izlerinin bulunduğunu aktaran Zaman, “Kütahya’mız tarihi geçmişinin yanı sıra milli mücadele için de önemli bir şehrimizdir.” dedi.
Kütahya’nın dünyaya örnek bir şehir olduğunu bildiren Zaman, “Bizler böylesine önemli bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu değerlerimizi daha çok tanıtmalıyız.” diye konuştu.

“DOLU DOLU KUTLAMALAR YAPACAĞIZ”
Kütahya’da kültür ve turizm haftasını dolu dolu kutlamaya başladıklarını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, hafta boyunca yapılacak etkinliklere tüm Kütahyalıları davet etti.

Konuşmaların ardından Kütahya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Kütahya Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Kadrajını Kütahya’ya çevir” fotoğraf yarışmasında derece alan fotoğrafların sahiplerine ödülleri verildi.
Program, yarışmada çekilen fotoğraflardan oluşan serginin gezilmesiyle sona erdi.



